Slutet på en epok eller början på en ny?Veteranbåtsfestivalen genomfördes för fjortonde året, Båthall 2 öppnade för femtonde, Fritidsbåtsmuseet i Västerås avvecklas efter sexton år.

Ett stort tack för att vi får drabba Wasahamnen, den här gången planerade vi galet då det var långhelg! Men på ett märkligt sätt löser det sig för anmälda och icke anmälda båtar, humöret hos gästerna kan bara beskrivas med ett stort leende. Gästande båtar och de 60 — 70 000 i publiken fick se en sällan skådad samling båtar av alla kategorier. Allt från Vinö och hans kompisar med tändkulor, motorkryssare, motorseglare, snipor, campingbåtar, seglare till Riva/Bertram!

Vädret kan vi inte rå för, men det här slår alla tidigare träffar, visst har vi haft varmt, men så många deltagare som den här helgen och varmt från början till slut, det kommer vi att komma ihåg länge.

Seglingarna blev bra, lätta vindar förde båtarna säkert i mål den här gången. SK 30 Pani vann knappt före Kustkryssaren Winnie och K25 Sunbeam.

Defileringen på lördagen gick över förväntan, alla båtar tog sig runt. Själv har jag alltid bogserlinan framme då den brukar behövas, men inte denna gång. Middagen lördag kväll klarade sig tack vare volontärer och familjemedlemmar som ställde upp. Vi hade plats för 200 gäster, tror vi var 197!

Många priser delades ut, reglerna är ju nämndens hemlighet, så varför och hur man blir nominerad och får utmärkelser är fördolt. Men för dem som får utmärkelsen förändras tillvaron. Jag träffade ägaren efter det utmärkelsen mottagits, frågade om båten verkligen ligger ute till försäljning, svaret: inte nu längre!

Livet förändras, sommaren är här, minnena från helgen kommer att leva länge hos alla deltagare och arrangörer.

Båthall 2 öppnade till Veteranbåtsfestivalen och noterade över tvåtusen besökare under helgen!

I Västerås kämpade man samtidigt med flytten av alla objekt till ett magasin. Vi kunde påbörja evakueringen då skolan stängde för lov, då revs delar av skolgården, en port togs upp i museet och
sen började flytten, i juni ska vi lämna museet.

Förhoppningen står till att vi kan medverka till ett visningsmagasin lika det vi haft i Västerås, bara tio minuters gångväg från nuvarande, vi håller tummarna att det går i lås, fortfarande återstår en del frågor att lösa.

Om det är möjligt har vi "Fritidsbåtsmuseer" i Karlskrona, Uddevalla, Härnösand, Motala. I Stockholm pågår jakten på lämpliga lokaler. Har du tips så hör av dig till undertecknad så för jag det vidare. Vi skapar tillsammans historia med våra engagemang.


Njut av sommaren