Vi söker volontärer till skanningen!


Vi står inför scanning av 1500-2000 ritningar nu under hösten och vi inser att nuvarande scanningsgrupp bestående av Christer Sigrand och Tor Hedvall inte kommer at räcka till så vill vi utöka gruppen med ytterligare ett par-tre personer.

Kraven vi ställer är att du ska vara noggrann, strukturerad och ha datorvana. För fumlig i fingrarna får du heller inte vara då ritningarna måste behandlas med varsamhet. Vi vill också ha en kontinuitet i arbetet så upplärningen inte behöver upprepas varje vecka.

Vi räknar med att scanningen kommer att pågå tisdagar och onsdagar klockan 11-14 på kansliet, Slupskjulsvägen 42, Skeppsholmen i Stockholm. Vi har påbörjat arbetet men söker flera som kan hjälpa till. 

Tycker du att detta låter som något du vill hjälpa till med och samtidigt få titta på fina ritningar på vackra båtar så slå en signal till
Tor 070-866 23 60
eller Christer 070-316 58 70
så kommer vi överens om något.

 

 Om bottenfärger på träbåtar

Läs vår ordförandes senaste artikel om båtbottenfärger på träbåtar.

Sammanfattningsvis är det detta som gäller just nu: 

  • Träbåt får grundmålas med blymönja - dock gäller restriktionen att mönja endast får inhandlas av yrkesman.
  • Grundfärg ovanpå blymönjan.
  • Godkänd bottenfärg för Ostkusten respektive Västkusten för båt med huvudsaklig förtöjningsplats inom respektive område. För huvudsaklig förtöjningsplats i Mälaren och andra insjöar finns inga godkända bottenfärger.
  • Dispens för träbåtar som ligger upptagna vid insjövarv som t ex Mälaren att under vintern måla botten med giftig bottenfärg anpassad för Österjön eller Västkusten om den huvudsakliga förtöjningsplatsen inte är i t ex Mälaren. Dock gäller de restriktioner som varje varv har avseende målningsförfarandet.
  • Spolning av båt med bottenfärg får inte ske på varvsområde oavsett båtmaterial.

  

 

De fem senast tillagda artiklarna:

 

 

 

 

 Slumpvis vald bild från Veteranbåtsfestivalen 2019:

 

ON40.gif