Klassiska motorseglaren Pajazzo, byggd av legendariska båtbyggarna Folke & Eilert Ericsson på Orust önskar ny vårdnadshavare.


Pajazzo är en snipa byggd 1973 med skrov helt i ek och där bordläggningen är enepinnad till spanten.

Däck i 22 mm teak.
Överbyggnad och inredning i mahogny.
Längd 9,13 m (utan peke), bredd 3,33 m och djupgående 1,2 m.
Blyköl 500 kg. Deplacement ca 7 ton
Motor Perkins 4.236, 72 hk.

Båten är beställd av och byggd till förre ägaren som ägt henne fram till 2018 då nuvarande ägare köpte henne. Båten har alltid förvarats hemma hos honom i en lada och haft ständig tillsyn och kontinuerligt underhållen med inoljning mm. Förre ägaren som är en mycket skicklig snickare och montör har hela tiden kompletterat båten. Nämnas kan alla system som värme, vatten, el även det kraftiga peket med stävankaret och fäste för rullgenuan, samt de kraftiga mittknaparna, för att inte tala om det otroligt vackra durkarna i teak och det stabila och välsydda kapellet.
Senaste vintern ville nuvarande ägare låta Palazzo ligga i sjön eftersom ekskrovet mår bäst av det. Ett heltäckande vinterkapell syddes därför upp som fungerade alldeles utmärkt. För att undvika is har dels bubbelslang funnits på botten under båten samt en De-icer (med propeller) som cirkulerat vattnet. Ombord hölls båten torr och varm med elelement, aldrig över 55 % fuktighet och mellan 10 -15 grader varmt. En frostvakt höll motorrummet över plus och torrt.
Om man vill ha båten på land finns en kraftig båtvagn som varit använd för sträckor på ca 50 km varje vår och höst.

Och så några saker som man bör fixa. Det finns ett par ställen på fördäck där nåten vid långvarig torka kan släppa igenom några droppar. Det finns några blåsor i lacken på bordläggningen som förmodligen kommer från linoljesläpp. Masten är inte lackad i år och skulle nog inte bli ledsen för ett lager lack.

Inredningen är indelad i en förhållandevis rymlig förpik. En rymlig salong med många skåp och ett bord. Akter därom toautrymme med handfat. Mittöver stor garderob där även en del installationer finns. Rymlig styrplats med möjlighet att sitta och ha huvudet ovanför taket i en öppning vanligtvis täck av ett lattföstärkt kapell. Om babord rejält pentry med nytt spritkök, diskho med varmt och kallt vatten. Under bänken om styrbord finns det rymliga kylfacket. Sittbrunnen är rymlig med ett löstagbart bord.
Det här ett unikt tillfälle att förvärva en kulturskatt i ett utmärkt skick. Säljes pga hälsoskäl.
Palazzo finns i ÅSA i Halland
Pris 335 000 SEK
Kontaktperson Mats Berggren, 0706095442, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.