Veteranbåtsföreningen arrangeras för trettonde året VETERANBÅTSFESTIVAL i Wasahamnen 26 - 28 maj

 

Det började 2004 då många frågade om föreningen kunde arrangera en träff, då alla andra träffar lagts ned. 

Vi valde ett nytt koncept, inga sponsorer och bankgarantier när vi har tillfälle att samlas runt våra båtar under en helg. Beslut togs att vi själva finansierar hamn, lokal, middag med allt det innebär för en rimlig kostnad för alla deltagare. Vi fick oväntat hjälp med lokal av Kungliga DjurgårdsFörvaltningen och Sjöhistoriska Museet och kunde efter tre fantastiska dagar konstatera att vi överlevde ekonomiskt.

Första året var vi 25 båtar som defilerade efter stadens kajer, förra året var vi över 100 båtar och 180 gäster till middagen.

I år välkomnar vi alla veteranbåtar till årets första evenemang, även i år har vi hyrt tält till middagen! Tillsammans med Skärgårdsmässan och Sjöhistoriska museet kan vi bjuda in till ett riktigt kalas. Som vanligt många utmärkelser och priser. För att klara oss helskinnade tar vi 300 kr per deltagare till middagen och 200 kr i hamnavgift för hela helgen, så vi får ett bidrag till hamnavgiften (som normalt är 350 kr för båt upp till 12 m, däröver 650 kr/dygn).


Under helgen pågår Djurgårdsdagarna, en fest i fyra dagar och 27-28 kappseglas om Peter Norlin Memorial Classic, anmäl dej på Sail Yacht Society. Deltagande båtar i Peter Norlin Memorial  som vill ha hamnplats i Wasahamnen bör anmäla sig till Veteranbåtsfestivalen (nedan).

 

Anmäl dig, din båt och hur många Ni blir till middagen så kan vi göra klart hamnplatserna och beräkna middagen. För att underlätta är vi tacksamma om hamnavgiften och middagsavgiften inbetalas på BankGiro 5418-1128. Ange ditt och båtens namn. Vi kan också ta upp betalning på plats i Wasahamnen, men vi vill undvika köer.

När vi har allt på plats mailar vi hamnskiss med placering.

Styrelsen välkomnar till årets evenemang!

Klicka här för anmälan